• +90 (382) 213 01 74
  •  Satış Mağamıza gelerek, İnternet sitemizden geldiğini bildiren tüm müşterilerimize Anında % 10 İNDİRİM !

MANGAL ÇEŞİTLERİMİZ

 

 

 

Not: Güncel stok durumu ve ürün çeşitliliği değişkenlik gösterebilir. Ayrıntılı bilgi için Lütfen arayınız veya mağazamızı ziyaret ediniz.

 

 

 

Mangal

Kalaycıoğlu Soba, Aksaray Mangal imalatında öncü bir şirkettir. Çünkü kültürümüzün vazgeçilmez öğelerinden birisi de Mangal da pişirilen Et Yemekleridir. Mangalda yapılan Et yemeğinin Lezzeti ve Keyfi tarif bile edilemezken, haliyle mangalın hazırlanması, yakılması, püf noktaları, hangi malzemelerin kullanılacağı, kullanılan malzemelerin nereden temin edileceği gibi bilgiler, güzel bir mangal keyfi için önem arz ediyor.

Mangal Satışı

Semaverli Mangal, Tüplü Mangal, Köfte Izgaralı Mangal, Katlanabilir Mangal ve Yükseltilebilir Ayaklı Mangal çeşitlerinden toplam 34 farklı modelde Mangal Satışı yapmaktayız. Birinin muhakkak size hitap ettiğinin düşünüyoruz.

Mangal Teli Satışı

Aksaray'da Mangal Teli satışını toptan ve perakende olarak yapmaktayız. 25 cm x 25 cm , 25 cm x 40 cm , 30 cm x 40 cm ölçülerinde İnce Mangal Teli, Kalın Mangal Teli, Balık Mangal Teli, Hamsi Mangal Teli, Kafesli Mangal Teli ve köfte sucuk vb. için kullanılan Mangal Izgarası ile birlikte 9 farklı mangal teli satışı yapılmaktadır.

Mangal Nasıl Yakılır ?

Öncelikle 4 farklı türde Mangal Kömürü bulunmaktadır. Fırınlanmış Meşe Odunu Kömürü, Fırınlanmış Sıkma Mangal Kömürü, Preslenmiş Mangal Kömürü, Preslenmiş Talaş Kömürü. Bunlardan Meşe odunundan imal edilen Mangal Kömürü kendi kağıt ambalajı ile bile kolayca yakılır. Kağıdı kıvırıp topak haline getirip kömürün altına sıkıştrıp yakmanız yeterlidir. (Rüzgar olmayan ortamlarda ise Reşo Jel yakıt desteği gerekebilir). Ancak Preslenmiş Mangal Kömürü kullanıyorsanız, Reşo Jel ve biraz çalı-çırpı odun desteği gerekir. Çünkü Meşe Odunundan imal edilen mangal kömürü fırınlanmış odun olduğu için kolayca tutuşurken, sıkma veya preslenmiş mangal kömürünün tutuşması için yüksek ısı gerekmektedir. Yüksek ısı ile tutuşan Preslenmiş Mangal Kömürleri 2 saat ile 3,5 saat arası aralıksız yanabilmekte iken, Meşe Odunu Mangal Kömürü 1 - 1,5 saat arası yanmaktadır. (Elbette bu süreler miktar ve rüzgar durumuna göre değişkenlik gösterebilir).

Mangal Fiyatları ?

Güncel stok durumu değişkenlik gösterebilmesine karşın 34 farklı model Mangal çeşidimiz bulunmakta ve bunların fiyatları ise 25 lira ile 450 lira arasında değişmektedir. Görsellerin yanıltıcı olabilme özelliğine karşın mağazamıza uğrayıp görerek almanızı veya ayrıntılı bilgi almak için iletişime geçmenizi öneriyoruz.

 

Mangal Malzemeleri

Mangal yapmak için piknik yerinde et pişirirken, mangal telini İki taşın arasına koyup, yaktığınız odun ateşinde bile yapabilirisiniz.

Ancak, güzel ve keyifli bir Mangal için popüler olarak gerekli malzemeler şunlardır;

  • Et

(Olmazsa olmaz : ) Dana Eti, Tavuk Eti, Sucuk, Köfte veya Balık etinin terbiyenlenmiş veya önceden hazırlanmış olması lezzeti artıracaktır)

  • Mangal

(Gerekli miktardaki eti, uygun sürede pişirmeye yetecek büyüklükte bir mangal olmasına dikkat edilmelidir. Mümkünse bizden almanızı tercih ederiz : ) )

  • Mangal Teli

(Pişireğiniz ete göre, kafesli, normal veya balık teli çeşitlerinden birini tercih etmelisiniz. Çünkü kafesli telin arasından sucuk - balık düşer, kafessiz tele kemikli tavuk eti sığmaz )

  • Mangal Kömürü

(Çabuk tutuşmasını istiyorsanız Meşe Odunu Kömürü, uzun süre yanarak daha fazla et mangal yapacaksanız sıkma veya preslenmiş mangal kömürü tercih etmelisiniz. Ayrıca yanınızda fazladan bir paket bulundurmayı unutmayınız. Şehirden uzaksanız ve/veya ortam rüzgarlı ise kömür daha az süre gideceği için yedek paket önemli olabilir )

  • Mangal Yelpazesi

(En az 2 tane olmalı ki, biri sıcağa maruz kalıp kalıp eğilir- bükülürse yedek bulunması iyi olacaktır)

  • Şiş

(Eti şişe takıp pişirecekseniz veya Adana Kebap yapacaksanız kare şiş, yassı şiş, domates şişi, ciğer şişi, 50 cm. döküm adana kebap şişi, 60 cm. döküm adana kebap şişi, 60 cm. galveniz kaplama döküm adana kebap şişi ve benzeri şişlerden birini tercih etmelisiniz )

  • Reşo Jel Yakıt

(Sıvı Çıra diyede adlandırılır. Sıkma kömür veya preslenmiş kömür kullanacaksanız gerekebilir)

  • Arkadaşlar veya Aile

(Kalabalık bir mangal keyfi, yalnız bir mangal keyfinden daha güzel ve daha keyiflidir :) )

 

Ve elbetteki tüm bu malzemeleri mağazamızdan temin edebilirsiniz.

 

Ayrıca bknz.

UZMANINDAN TAVSİYELER - MANGAL NASIL DOĞRU KULLANILIR ?

 

  

ETİKETLER